De psycholoog

foto-psycholoogMijn naam is Anne-Claire Gademan, ik ben getrouwd en heb een dochter. In 2010 heb ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Hierna heb ik gewerkt in verschillende eerste- en tweedelijnspraktijken en binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik zag daar kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en ouders voor psychodiagnostisch onderzoek en behandeling. Daarnaast gaf ik werkbegeleiding en supervisie aan basispsychologen al dan niet in opleiding tot GZ-psycholoog. In 2013 heb ik de post-doctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Op dit moment ben ik opleiding tot systeemtherapeut. Ten slotte ben ik EMDR-therapeut (VEN erkende basis- en vervolgtraining).

De wens om een eigen praktijk te beginnen is er altijd geweest. Na de geboorte van onze dochter werd deze wens nog sterker. Het moederschap heeft mij nog meer doen realiseren dat je als ouder altijd op zoek bent naar het beste voor je kind. Niets is moeilijker dan je kind te zien worstelen.

Mijn visie is dat ieder kind en iedere ouder uniek is en recht heeft op passende zorg. Vanuit dit gedachtegoed ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Ik werk volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO), ben BIG-geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden en up to date te blijven, volg ik geregeld bijscholing en heb ik intervisie met collega’s.